Birgitta Gunnarsson

Nya vägar

“Musiken har alltid funnits med mig som klanger och rytmer i mitt inre. Nu har den tagit sig ton på allvar och fått sällskap av ord. Jag följer min inre röst, som talar till mig. Jag hoppas att Du hittar några melodier eller texter som talar till Dig.

Texterna på den här skivan är skrivna av mig, Birgitta Gunnarsson och Inger Forsberg.”

Birgitta Gunnarsson

Jag är född och bor fortfarande i Grundsund, ett litet kustsamhälle på Skaftö  som ligger alldeles ute i havsbandet strax söder om Lysekil. Jag lyssnade mycket på musik redan som liten. Vi hade en grammofon som kunde laddas med en trave skivor. Jag kunde ligga på golvet framför grammofonen och lyssna i timmar. När jag var 11 år fick jag köpa min första gitarr. Sedan var jag fast. Musiken och gitarren har följt mig genom livet både när jag jobbade som fritidspedagog och rektor och nu när jag jobbar med att sjunga på olika äldreboenden.

Som för så många andra har mitt liv haft både sina kriser och glädjeämnen. För mig blev det naturligt att ge uttryck åt både motgångar och glädje genom att skriva visor. Texterna beskriver både mina egna och andras erfarenheter. Oftast föds text och melodi samtidigt i mitt skapande.

För några år sedan lärde jag känna Inger Forsberg och hennes dikter, fantastisk poesi som jag kände att jag bara måste sätta toner till.

Många människor runt omkring mig har stöttat idén att göra skivdebut vid 56 års ålder. Utan att nämna någon särskild vill jag rikta ett stort och varmt tack till alla fantastiska människor som på olika sätt gjort den här skivan möjlig.

Inger Forsberg

P1010304

Jag är också öbo – bor sedan 25 år på Skaftös grannö, Flatön. För mig har orden på olika sätt haft en stor betydelse under min ”livsresa” och mitt skrivande har växt fram ur behovet att beskriva vad som händer under resans gång. Att se ljusglimtarna, det som väcker glädje och tacksamhet, kanske ändå känns viktigast.

Till det allra roligaste som hänt på senare tid hör att en del av mina dikter har blivit tonsatta. Samarbetet med Birgitta har resulterat i några visor på CD-skivan Nya Vägar. Vill du veta mer eller få fler smakprov på mina dikter, gå in på min hemsida www.ingerforsberg.se.